Název: | Aspects of a Business Competitive Advantage at Star t-ups |
Autoři: | Pavlák, Miroslav |
Citace zdrojového dokumentu: | PAVLÁK, M. Aspects of a Business Competitive Advantage at Star t-ups. In Proceedings of the International Scientific Confere nce of Business Economics, Management and Marketing 201 8. Brno: Masaryk University, 2018. s. 175-182. ISBN 978-80-210-9164-1. |
Datum vydání: | 2018 |
Nakladatel: | Masaryk University |
Typ dokumentu: | konferenční příspěvek conferenceObject |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/31274 |
ISBN: | 978-80-210-9164-1 |
Klíčová slova v dalším jazyce: | start-ups, innovation process, factors influencing the innovativeness, support to the innovation process |
Abstrakt v dalším jazyce: | A dilemma of innovations is more and more obvious every day. The ideology of free enterprise and market economy suggest the policy-makers not to touch the mechanisms of competition or business development. It is held that public interventions, such subsidies, low-interests loans or grants, deter the free competiti on and cause imbalance in the market. At the same time, the needs of the individual enterprises to get support in their pursuit of innovations are acknowledged. The purpose of this article is to report on an inventory of measures employed in order to overcome barriers to innovation in Czech s tart-ups (SMEs.) The author will examine the impact of such variables as actions for continuous improvement, pressures for cost cutting, aspects of the internal management system, innovativeness, and structures for managing product and process innovation in Czech SMEs. |
Práva: | Plný text není přístupný. © Masaryk university |
Vyskytuje se v kolekcích: | Konferenční příspěvky / Conference papers (KPM) OBD |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|
Sborník iscobemm-2018-clanek-Pavlak1(1).pdf | 4,66 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít Vyžádat kopii |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/31274
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.