Název: Obsah dusitanů a dusičnanů ve vybraných potravinách a jejich předpokládaný denní příjem v naší populaci
Další názvy: The content of nitrites and nitrates in selected foods and their supposed daily intake in our population
Autoři: Bártová, Martina
Vedoucí práce/školitel: Zloch, Zdeněk
Oponent: Richtr, Václav
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12422
Klíčová slova: dusičnany;dusitany;testování potravin;laboratorní metody
Klíčová slova v dalším jazyce: nitrates;nitrites;testing of foodstuffs;laboratory methods
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá rolí dusitanů a dusičnanů v potravinách. Je zde popsán vliv těchto sloučenin na lidské zdraví, jejich výskyt v potravinách, v půdách nebo ve vodách. Část diplomové práce je věnována hodnocení denního příjmu dusitanů a dusičnanů v naší populaci.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis deals with the role of nitrites and nitrates in food. The effect of these compounds on human health, their occurrence in foodstuffs, soils or waters are described here. Part of the diploma thesis is devoted to a evaluation of the daily intake of nitrites and nitrates in our population.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Bartova_Martina.pdfPlný text práce1,78 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Martina_VDP.pdfPosudek vedoucího práce421,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Martina_ODP.pdfPosudek oponenta práce474,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Martina.pdfPrůběh obhajoby práce197,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12422

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.